Hundefoder – Vær kræsen på din hunds vegne

05 mar
hund (Kilde: Petworld.dk)

hund (Kilde: Petworld.dk)

Ligesom du ikke selv ville spise hvad som helst, så skal du heller ikke lade din hund gøre det. Den har slet ikke samme fornemmelse for livret eller præferencer inden for mad, men så meget desto mere, er det dit ansvar som hundeejer, at din hund får noget ordenligt at spise.

Mange hunde er overvægtige

Når man siger, at du skal være kræsen med foder til din hund, så betyder det ikke nødvendigvis, at du skal nøjes med kun at give hunden, hvad du selv ville spise. En hunds fordøjelse er helt anderledes skruet sammen end et menneskes, og derfor er det ikke specielt sundt for hunden, hvis den får mad fra aftensmadsbordet. Overvægt hos hunde er et stigende problem, og derfor er det vigtigt, at du gør dig umage med at finde et foder, der passer til din hunds alder, vægt og aktivitetsniveau. På den måde undgår du, at du din hund bliver overvægtig.

Tjek med dyrlægen

Hvis det er første gang, at du skal finde et foder til din hund, så er det altid en god idé at vende det med din dyrlæge. Du kan sagtens finde alle mulige oversigter på nettet over, hvilken slags foder der passer til hvilken hund. Men dyrlægen kender din hund, kan undersøge dens fysik og derudfra anbefale noget. Der er nemlig mange muligheder på markedet, og hvis du er ny hundeejer, er det meget nemt at blive forvirret. Men det er altid godt at bruge nettet til at danne sig et overblik.

Søger du inspiration til valg af hundefoder?

Share

Tags: , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Emuleguides

Masser af guides til kæledyr og tilbehør