Hundemad skal prioriteres højt

22 okt
Køb godt hundemad og masser af det (Foto Petworld.dk)

Køb godt hundemad og masser af det (Foto Petworld.dk)

Hundemad er en større udgift i manges budgetter, men det vil altid være værd at prioritere den gode og sunde alsidige mad til din hund, hvis du vil have en firbenet ven, der lever i mange glade og aktive år uden sygdomme og snue. Det vigtigste er, når du køber ny hundefoder, at sammenligne energioptaget, indholdet og prisen på produktet. Desuden skal du være sikker på, at foderet er egnet til den type hund, som du ejer, eller din hunds specielle behov. Er din hund for eksempel undervægtig? Overvægtig? I voksealderen? Syg eller allergisk? Med den rette foder får du den gladeste hund.

Sådan vælger du hundemaden

Hvis du vil have mest foder for pengene, skal du tænke dig ordentligt om. Selvfølgelig skal din hund lide maden, og du skal også se på, hvad der smager den bedst, men du kan spare mange gode penge og få en sundere hund, hvis du læser på lektien. Foderet skal som udgangspunkt have et højt indhold af naturlige proteiner fra kød, da disse er med til at styrke din hund og dens pels. Der ud over må der gerne være et lille indhold af fibre, da disse styrker fordøjelsen. Det er vigtigt, at din hund optager så meget af maden i kroppen som muligt og har en sund afføring, da dette er et godt tegn på, at du ikke hælder dyr foder ud af vinduet.

Overvej altid om du skal vælge mellem vådt foder og tørfoder. Kombinationen kan være god, fordi din hund ofte vil have brug for at gnave i noget. Det er nemlig sundt for dens tandsæt.

Share

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Emuleguides

Masser af guides til kæledyr og tilbehør