Kattemad – noget er bedre end andet

07 maj
Ved du hvad du bør fodre din kat? (foto petworld.dk)

Ved du hvad du bør fodre din kat? (foto petworld.dk)

Katten er et populært kæledyr i mange danske hjem. Næst efter hunden er dette et af de mest populære dyr at have i hjemmet, og det lærer mange børn såvel som voksne at tage sig af et dyr. Desuden ender man ofte med at få et personligt forhold til sin kat i en eller anden grad, selvom den er mere sky og tilbageholdende end en hund. At være katteejer medfører dog også nogle praktiske forpligtelser. Blandt andet skal man tage stilling til, hvilket kattemad man skal købe til sin kat.

Det kan være meget fristende at købe det første og det bedste kattemad, for eksempel ved bare at putte et eller andet ned i indkøbsvognen når man er ude og handle ind i det lokale supermarked. Det er dog ikke sikkert, at dette vil være det bedste valg. Det er nemlig med kattemad, som det er med mad til mennesker: Noget er bedre end andet.

Ligesom mennesker kan få det bedre af at spise sund og varieret, kan en kat også trives mere ved at få ordentlig kattemad at spise. Nogle producenter af kattemad er meget opmærksomme på, hvad de putter i foderet af næringsstoffer og vitaminer. Dette vil give udslag på kattens adfærd, udseende og helbred. Katte er nemlig ikke immune overfor livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme og overvægt, det er bare ikke altid man som katteejer tænker over dette.

Køb det rigtige kattemad

Dette indlæg skal ikke forstås på den måde, at man ikke kan købe kattemad i det lokale supermarked med god samvittighed. Det er blot fornuftigt at være opmærksom på, hvad der er kommet i foderet. Man kan tjekke varedeklarationen, eller på forhånd have undersøgt noget bestemt kattefoder nærmere på internettet inden man køber det. Man kan også rådføre sig hos sin lokale dyrelæge, hvor man sikkert også kan købe god kattemad til sin kat.

Find kattemad her

Share

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Emuleguides

Masser af guides til kæledyr og tilbehør