Lad din kat styre sin egen gøren og laden med en kattelem

16 okt
En kattelem er praktisk (foto petworld.dk)

En kattelem er praktisk (foto petworld.dk)

Monterer du først en kattelem i din hoveddør, vil du fremover nærmest være tvunget til at bebrejde sig selv at det ikke er sket noget før. Pludselig vil du opleve hvordan din kat bliver i stand til at udfolde sine gøremål præcis som den selv ønsker. Ikke flere nætter hvor du tvinges ud af sengen, af en kat der insisterende bliver ved med at skrabe dybe ridser i hoveddøren.

Lad din kat styre sin egen gøren og laden med en kattelem

En bekymring der kan være forbundet med at få monteret en kattelem, er hvordan man sørger for at holde strejferkatte fra døren. Det kan gøres på flere måder. Én måde er at sikre sig at kattelemmen er indstillet således at det kun er muligt for katte at komme ud ad lemmen. Det betyder naturligvis at din egen kat heller ikke vil være i stand til at komme ind igen. Men nu er katte jo dyr der er vant til at overleve på egen hånd, så det skulle næppe være et problem at din kat må vente uden for døren et par timer før du kommer hjem.

I de fleste kattelemme er der fire muligheder for indstilling. Det kaldes for firevejs kattelemme. Det betyder i praksis at du kan vælge imellem følgende fire indstillinger. Katte kan kun komme ud, kun komme ind, både ind og ud eller at kattelemmen er helt lukket. På den måde kan du for eksempel lukke kattelemmen helt til, hvis du er på ferie, så du også undgår ubehageligheder med indbrudstyve der forsøger at benytte sig af kattelemmen som mulighed for at låse din hoveddør op.

Moderne kattelemme giver mere frihed

I dag behøver man ikke nøjes med de mekaniske indstillingsmuligheder for kattelemme. Eftersom alle katte i dag er udstyret med en ID-chip i nakken, kan man nu få kattelemme som er i stand til at læse og genkende disse chips. Det betyder i praksis at du kan indstille din kattelem til at genkende chippen fra din kat, så der altid vil være åbent i kattelemmen når din kat kommer tæt på. Det garanterer fuld frihed for din kat, og garanti for fraværet af strejferkatte.

www.lavprisdyrehandel.dk kan du både finde klassiske og elektroniske kattelemme.

Find en kattelem og andet udstyr til din kat her:

Din kat har brug for en kattelem flere gange om dagen

Se dig om efter det rigtige kattetilbehør

Share

Tags: , , ,

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Emuleguides

Masser af guides til kæledyr og tilbehør